ABDde Asyalı Amerikalılar En Hızlı Artan Nüfus
Yeni bir rapor, 2000-2010 yılları arasında Asyalı Amerikalıların bölgede en hızlı artan nüfus olduğunu ortaya koydu.
Elizabeth Lee
Asya kökenli Amerikalılar’ın en yoğunlukla yaşadığı yer Californiya’nın Los Angeles kenti. Yeni bir rapor, 2000-2010 yılları arasında Asyalı Amerikalılar’ın bölgede en hızlı artan nüfus olduğunu ortaya koydu. Rapor ayrıca Asya’dan ve Pasifik Adaları’ndan gelen nüfus arasında işsizlik ve yoksulluğun da arttığını belirledi.
Los Angeles’taki göçmenlerin sıkıntıları genel olarak ülkenin gündemine gelmiyor.
Ancak araştırmacı Kristin Sakaguchi buradaki birçok kişinin Amerika’daki Asyalılar’la ilgili kolay başarı ve asimilasyon beklentisine uymadığını söylüyor: “Buradaki birçok topluluk marjinal bir yaşam sürüyor ve ilgi görmüyor.”
Geçenlerde yayınlanan bir rapora göre, Los Angeles bölgesindeki Asya kökenli Amerikalılar’ın yüzde 11’i yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Ancak bu rakam bazı etnik gruplarda daha da yüksek. Kamboçyalılar’ın yüzde 25’i yoksul. Amerika’da Kamboçyalı lise öğrencilerine yardım eden Khmer Girls in Action grubundan Lian Cheun birçok göçmenin eğitimli olmadığını ve Amerika’ya gelmeden önce balıkçılık yaptıklarını söylüyor: “Hala yoksul olduğumuz gerçeği bir tabu. Çünkü artık Kamboçya’da değiliz. Bu nedenle kimse gerçekleri konuşmak istemiyor.”
Birçok Kamboçyalı Amerika’ya mülteci olarak gelmiş: “Ülkemizin savaş ve soykırım dolu bir geçmişi var ve toplumumuzda çok yüksek oranda travma sonrası stres bozukluğu görülüyor. Oranlar savaştan dönen Amerikalı askerlerden daha yüksek.”
Sokbrany Yourk Kamboçyalı bir lise öğrencisi. Ailesinin geçmişten bahsetmediğini ve topluma asimile olmadığını söylüyor: “Annem ve babam fabrikada çalışıyor ve ikisi de mülteci. Onlar için İngilizce konuşmak zor.”
Yourk kendi ailesi gibi birçok ailenin para sıkıntısı çektiğini söylüyor. Özellikle kendisinin ve 3 kardeşinin eğitimi aile üzerinde ağır bir yük. Üniversiteye gitmekten alıkoyan mali engellerle karşı karşıya olduklarını, ayrıca paraları olmadığı için de gitmek istedikleri birçok yere gidemiklerini söylüyor.
Yourk, Khmer Girls in Action’a katılmış ve bölgesindeki gösterilere katılarak öğrencilerin koşullarının iyileştirilmesi için çalışıyor. Lian Cheun, Khmer Girls yardım kuruluşunun topluma destek vermek için para toplamakta zorlandığını söylüyor: “Çoğu zaman donörlerin bu topluma destek vermelerini haklı çıkaracak verileri ortaya koyamıyoruz.”
Yeterince veri yok çünkü Asyalı Amerikalılar genellikle tek bir grup olarak görülüyor. Cheun devlet kurumlarının eğitimle birlikte Asyalılar arasındaki farklılıkları anlamasını ve verilere ulaşım konusunda değişikliğe gitmesini umuyor. Ancak bu Kamboçyalı Amerikalılar’ın yoksulluktan kurtulması için gereken yardımın yalnızca bir basamağı.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
